Kolmårdsdubbeln
Kavlen på Eventor Medeln på Eventor O-Ringen OK Kolmården i samarbete med: Holmen Norrköpings Tidningar TB Bil Letro Sport Jimmy Dahl

Rapport från Kolmårssdubbeln 2017

16 april 2017

Kolmårdskavlen måndag 17/4 2017: Det blev en spännande tävling i båda huvudklasserna. I H17E hade Södertälje-Nykvarn OF med Eric Börjeskog på den femte och sista sträckan en ledning på ca 50 sekunder vid varvningen fem minuter innan målgång. Betryggande trodde de flesta. Men efter varvningen fanns några gafflade kontroller i ett detaljrikt område där det nog missades en del. Jagande Ärla kom nästan ikapp och var bara två sekunder efter Södertälje-Nykvarn i mål. I D17E kunde Lina Strand avgöra för Göteborg-Majorna OK genom att på tredjesträckan gå från tredje till en klar förstaplats. Det blev en spurt om andraplatsen mellan OK Tisaren och IFK Lidingö SOK där Tisaren lyckades komma i mål en sekund före.

Trots det kylslagna vädret blev det en lyckad tävling med många deltagare både i kaveln och de öppna klasserna. Tävlingen gick i ett annat område än medeldistansen med lite flackare kupering.

Vi i OK Kolmården vill tacka alla tävlande för i år och samtidigt önska er välkomna till nästa års upplaga av Kolmårdsdubbeln. Vi återkommer med samma upplägg som i år i ett angränsande område.

 
Kolmårdsmedeln söndag 16/4 2017: Trots snöfallet som kom två dagar innan tävlingen så blev det en lyckad tävling. Eftersom solen inte lyckats höja temperaturen till mer än några plusgrader under gårdagen och dagen så ligger det delvis snö kvar i terrängen. Av vad vi har hört så var de tävlande nöjda med tävlingsbanorna. Terrängen är öppen och fin men samtidigt detaljrik och orienteringskrävande.

I D21E-klassen vann Ellinor Tjernlund från OK Tisaren. Här var det jämt i toppen med sex löpare inom en minut. I H21E1 vann favoriten Jonas Leandersson från Södertälje-Nykvarns OF. Här var marginalen till tvåan närmare två minuter vilket är lovande inför kommande landslagsuppdrag.

I samband med att snön kom var vi arrangörer oroliga att parkeringsgärdet inte skulle hålla för alla bilar. Nu visade sig parkeringen hålla alldeles utmärkt. Därför kommer ordinarie parkering att kunna användas även under Kolmårdskavlen – det blir alltså ingen förlängd gångväg.

Välkommen till den traditionsrika Kolmårdskavlen!