Kolmårdsdubbeln
Kavlen på Eventor Medeln på Eventor O-Ringen OK Kolmården i samarbete med: Holmen Norrköpings Tidningar TB Bil Letro Sport Jimmy Dahl

Snart dags för Kolmårdsdubbeln!

21 februari 2019

Uppdaterat 2 apr 2019:

PM för Medeln
PM för Kavlen

Nu närmar sig starten av vårsäsongen 2019 och därmed inte långt kvar till Kolmårdsdubbeln!. Kolmårdsdubbeln 2019 arrangeras 6-7 april i angränsning till området för 2017 års tävlingar på den för många klassiska kartan Kolmårdens Tak.

Från en vackert placerad arena vid Lilla Älgsjöns badplats nås ett öppet och ganska detaljerat medeldistansområde norr ut och ett om möjligt ännu mer öppet stafettområde med 100% kolmårdsterräng söderut. Så här säger banläggarna om terrängen för årets Kolmårdsdubbel:

”Terrängen är väldigt öppen och man kan lätt tro att det går att springa hur fort som helst – men för att orka ligga på i det höga blåbärsriset gäller det verkligen att man skött sin vinterträning! Den öppna terrängen ger ofta en känsla av enkel orientering, men kommer man snett kan det vara svårt att läsa in sig då mycket ser likadant ut. Att hålla fokus och koll på kompassen kommer löna sig!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Många vill kanske förbereda sig inför sommarens O-ringen som arrangeras i Kolmården. Vad säger banläggarna (som också är banläggare på O-ringen!) om likheten mellan terrängen för Kolmårdsdubbeln och O–ringen? ” Terrängen för Kolmårdsdubbeln och O-ringen liknar varandra. Speciellt de som springer de kortare banorna på O-ringen kommer uppleva en terräng lik Kolmårdsdubbeln. För de längre banorna på O-ringen kommer delar vara lika men där kommer det även vara delar med ytterligare teknisk utmaning! Men att springa Kolmårdsdubbeln är absolut en bra förberedelse.”

Spännande tävlingar i fin kolmårdsterräng väntar! Mer information med bl.a. tips på logi hittar ni på kolmardsdubbeln.se.

Varmt välkomna!