Kolmårdsdubbeln
Kavlen på Eventor Medeln på Eventor O-Ringen OK Kolmården i samarbete med: Holmen Norrköpings Tidningar TB Bil Letro Sport Jimmy Dahl

Utmaningar vid Ågelsjön 4-5 april 2020

17 februari 2020

En del av er har varit här förr – senast kanske vid O-ringen 2019 och sista etappen. Kolmårdsdubbeln kommer den 4-5 april 2020 bjuda på särskilt häftiga upplevelser och utmaningar. Banläggarna har gjort det yttersta för att alla deltagare ska få perfekt anpassad utmaning oavsett svårighetsnivå – och samtidigt få uppleva det bästa av Ågelsjöbergen.

Nedan ser ni kartutsnitt från den del av området. Våra banläggare beskriver området som:

Området är speciellt då det omfattas av två stycken stora naturreservat – Ågelsjön och Rödgölen.Två djupa nordväst-sydostliga sprickdalar genom området gör att kupering är måttlig till stark med urskogsliknande karaktär. Det förekommer inga hyggen och endast små partier grönområden men en del nedfallna döda träd.

Uppepå höjderna dominerar hällmarksöppen tallskog, söderslutningarna är branta och norrsluttningarna består av mjuk grön mossbekläd mark.

De långa banorna kommer även få uppleva ett detaljrikt flackare parti i Rödgölens naturresurvat.
Flertalet av banorna kommer upp på höjden där Kolmårdens högsta topp finns, så det innebär en ca 100 fallhöjdsmeter ner till målet.

Vilka klubbar är de starkaste i årets Kolmårdskavlen? Vilka tar hem förstaplatserna på medeldistansen? Vilka av oss vanliga dödliga får de häftigaste upplevelserna att berätta när vi väl kommit i mål?

Välkomna!